• cserépi úti pincesor

Tartalomjegyzék

Egyre ismertebbek, népszerűbbek a bükkaljai borokEgyre ismertebbek, népszerűbbek a bükkaljai borokBogács a Bükki borvidék egyik legkarakteresebb települése, a Bükkaljai Borút Egyesület tagja. Borait az egriekhez lehetne hasonlítani, de valamivel magasabb a savtartalmuk. Bogácson három pincesor is található. Akiket nemcsak az utánozhatatlan hangulat vonz, de egy kellemes borozás is, azoknak a település északi részén fekvő két pincesort, a Cserépi útit és a Hintóvölgyit érdemes felkeresniük.

Ez a két, egymás mellett fekvő pincesor őrzi évszázados képét és a Bükki borvidék sok évszázados hagyományait. A gazdák saját maguk termelte szőlőből érlelik itt a könnyű fehér és fűszeres vörös borokat, amit szívesen megosztanak vendégeikkel. Általában a kis pincékben oxidatív módon készítik a bort, de a fehér fajtáknál már a nagyobb pincészetek reduktív borokat, rose és barrique borokat is készítenek.

A Cserépi úti pincéknek nem csak rendezvények idején vannak látogatóiA Cserépi úti pincéknek nem csak rendezvények idején vannak látogatóiA magántulajdonban lévő, működő pincéknek nincs nyitva tartásuk, ám még télen is találunk olyat, aminek tárva a kapuja. Az igazi élet azonban tavasztól őszig zajlik, ekkor az ide települt vendéglátók is várják zamatos borokkal és finom falatokkal a vendégeket.

Ha a gasztronómiai élmények mellé mást is szeretnénk, akkor érdemes belenézni a rendezvénynaptárba, hiszen számos programot tartanak itt. Ilyen a Bükkaljai Borfesztivál, a Szüreti mulatság, a Summás ételek bemutatója, a Tárcsás Ételek Fesztiválja vagy épp a Márton-napi Vigasságok.

 

 

 

<<  <  Március 2023  >  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031