Nyomtatás

palyazat log rfa

akadálymentes verzió akadálymentes verzió »

Bogács Község Önkormányzata, Berzék Község Önkormányzata, Hejőbába Községi Önkormányzat, Borsodivánka Község Önkormányzata, Bükkzsérc Község Önkormányzata, Igrici Község Önkormányzata és Sajópetri Község Önkormányzata közösen pályázatot nyújt be a TOP-3.2.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra.

A projekt célja, hogy a konzorciumban résztvevő önkormányzatok tulajdonában lévő, leromlott energetikai állapotú épületek energetikai korszerűsítés útján fejlesztésre kerüljenek. A fejlesztéssel hozzájárulnak az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez.

Hozzájárul továbbá a Kormány alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdasági céljaihoz is. Legtágabb értelemben a környezetünk védelméhez is hozzájárul.

A fejlesztéssel érintett épületek:

Az épületek önálló energetikai rendszerrel rendelkeznek.

A stratégia cél: Igrici Tompa Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Bükkzsérci Napköziotthonos Óvoda, Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ódorvár Tagiskolája, Szentistváni István Király Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája, Bogácsi idősek klubjának, a Sajópetri és Berzék polgármesteri hivatal épületeinek energetikai korszerűsítését tartalmazza. A fejlesztésnek köszönhetően mind a 7 épület működése energiahatékonyabbá válik, melynek eredménye a költséghatékonyabb működetés. Az épületek esetében elmondható hogy több évtizede épültek és energetikai szempontból nem felelnek meg a kor követlényeinek. Az épületek szigetelése és nyílászáró cseréje olcsóbbá teszi intézmények fenntartóinak a működtetését ezen túl esztétikai szemponttól is pozitív változás várható. A napelemek elhelyezésnek köszönhetően szintén a költséghatékonyabb működtetés az elsődleges cél.

A fejlesztéssel érintett épületek az alábbi támogatható funkcióknak adnak otthont:

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.