Új Széchenyi TervÚj Széchenyi Terv

Projektazonosító: ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0057
Projekt címe: Bogács község vízvédelmi fejlesztései

Kedvezményezett:
Bogács Községi Önkormányzat
Bogács, Alkotmány út 9.
3412

A Projekt rövid összefoglalója:

A projekt keretében Bogács vízvédelmi fejlesztése valósul meg, mely a patakmeder rendezését és az árkok felújítását, rendezését foglalja magában. A fejlesztést indokolja, hogy a település dombok között helyezkedik el, így a területre hulló csapadékvizek jelentős mennyisége a Hór-patak és a település völgyeiben folyik keresztül.

A jelentős anyagi károkat okozó események kivédése elleni leghatékonyabb módszer a vízkáresemények megelőzése. Ennek érdekében szükséges a vízrendezési létesítményeket kiépíteni.

Cél a település környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az ár és a helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizek minőségének biztosítása, valamint további káresemények megelőzése.

A projekt megvalósításának célja az, hogy a belterületi részeken az elhasználódott, eltömődött vízelvezető rendszerek átalakításával, rendezésével szűk keresztmetszetek felszámolásával a lefolyást gyorsítsa.

A korábbi évek esőzései alapján az alábbi területek lettek megjelölve, mint vízkárvédelmi fejlesztésre leginkább alkalmas területek:

  • Pap-güdri árok
  • Hór-patak
  • Alkotmány út és Vöröshadsereg utca

A projekt célcsoportja Bogács község lakossága, vagyis 2020 fő.

Közreműködő szervezet:
NORDA Észak-Magyarországi Regionális
Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
H-3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.
www.norda.hu »
www.nfu.hu »

Magyarország megújul

{nomultithumb}