Hírek, információk

Bővebben: A jó hangulat idén is garantáltXXVI. alkalommal várja vendégeit Bogácson június 20-24. között a Bükkvinfeszt – Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny. Sztárfellépők, zenés bortúra, borverseny, előadások, vidámság, zamatos borok, tűzijáték... és ez még csak ízelítő a gazdag programból.

Bővebben: Jókedvűen köszöntötték a májust a bogácsiakA szokásos hajnali zenés ébresztővel indult május első napja Bogácson, majd pedig igazi retro életérzés keríthette hatalmába azt, aki ellátogatott a Rendezvényparkba. Hiszen civilszervezetek, családok és baráti társaságok bográcsaiban főttek finomabbnál finomabb ételek, beszélgetés és nevetés hallatszott minden főzőhely mellől.

videóösszefoglaló »

Bővebben: Hűen idézték meg a régi idők hangulatátTélűző batyus táncházzal vette kezdetét március 16-án este a hosszú hétvége Bogácson, Rengeteg érdeklődő táncolt jókedvűen a Közösségi Házban, ahol a jó hangulatról az egerszalóki Tekergő Együttes gondoskodott. Szombaton már a kora reggeli órákban nagy volt a sürgés-forgás a Bükkalja Általános Iskolában – hiszen immár VII. alkalommal vette kezdetét a Falusi Kamramustra.

Bővebben: Nemcsak nézni, kóstolni is lehet a kamrák kincseitHázi rétes, kolbász, kocsonya: március 17-én, szombaton VII. alkalommal rendezzük meg Bogácson a Kamramustrát, ahol egyedülálló módon tárulnak elénk a régmúltat idéző, falusi éléskamrák. Megismerhetjük, milyen tartósítási eljárásokat alkalmaztak őseink (aszalás, szárítás stb.) és egyáltalán: hogyan nézett ki egy hagyományos, paraszti éléskamra.